Hitta din närmaste verkstad

Tillbaka

BATTERI BATTERI

Byta batteri

Du vet redan att batteriet är en viktig komponent i bilen och att det ger ström åt alla de olika elektroniska systemen i bilen. Startmotorn, belysningen, vindrutetorkarna, luftkonditioneringen och radion drivs alla med ström från batteriet. Själva batteriet laddas hela tiden via generatorn, som i sin tur drivs av drivremmen.

Precis som alla andra typer av batterier börjar bilbatteriet vid regelbunden användning så småningom visa tecken på slitage och minskad effektivitet. Då är det dags att börja tänka på att byta batteriet.

 

Råd Eurorepar Car Service

  • Det är normalt att den elenergi som finns lagrad i batteriet försvinner om bilen inte har startats på några veckor, eftersom batteriet då inte har laddats av generatorn.

  • På vintern tappar batteriet laddningen snabbare på grund av de låga temperaturerna. Med en batteriladdare kan du få hjälp att starta batteriet om det blir helt urladdat.

  • I fordonsmanualen till din bil hittar du information om byte av drivremmen. Om drivremmen inte byts ut i tid utan går av, kan generatorn inte ladda batteriet.

Dina frågor

Om batteriets varningslampa tänds i instrumentbrädan kan det betyda att batteriet inte laddas. Det kan bero på att generatorn inte fungerar ordentligt eller att batteriet behöver bytas.

Oavsett orsaken är det viktigt att du låter en av våra mekaniker kontrollera batteriet. Om batteriet laddas ur helt kommer du inte att kunna starta bilen.

icon-gear