Hitta din närmaste verkstad

Tillbaka

FJÄDRING FJÄDRING

Fråga en expert om bilens fjädring

Bilens fjädring bygger på ett antal komponenter, däribland fjädringsarmar och stag. De två viktigaste delarna är dock fjädrarna och stötdämparna. I allmänhet kan fjädrarna hålla under bilens hela livstid, om de inte skadas förstås. Stötdämparna å andra sidan rör sig hela tiden, vilket innebär att de slits ut med tiden.

Om du märker någon förändring i manövrering eller väghållning, bör du låta en Eurorepar Car Service-verkstad undersöka om det finns någon skada på fjädringen.

Råd Eurorepar Car Service

  • Det räcker med en enkel visuell kontroll för att upptäcka en läcka i en stötdämpare.

  • Stötdämpare som är mycket slitna kan ge extra belastning på däcken, vilket i sin tur kan göra att dessa slits i förtid. Om du märker att däcken har slitits ner ovanligt snabbt, bör du be en utbildad mekaniker kontrollera stötdämparna.

Dina frågor

Det troligaste är att stötdämparna är slitna eller skadade. Om de fungerade korrekt skulle de förhindra överdriven lutning och för mycket gungande. Det är normalt i alla bilar att karossen rullar till en viss grad, men om du har märkt av en förändring i bilens beteende, bör du alltid låta en mekaniker titta närmare på den.

Om inte hela fjädringssystemet är i gott skick finns en risk att bilen blir mindre effektiv och framför allt kan det försämra säkerheten.

icon-gear