Hitta din närmaste verkstad

Dina frågor

Det kan vara problem med katalysatorn eller lambdasonden. Lambdasonden sitter i avgassystemet och hjälper motorn att styra förhållandet mellan luft och bränsle. Om sonden är skadad går signalen till motorn inte fram. Då sätts bilen i ”säkerhetsläge”, ett läge där det inte går att köra fortare än ungefär 60 km/h.

Om det är katalysatorn som är skadad innebär det att skadliga gaser inte omvandlas korrekt. Då skickas åter en signal till motorn och bilen går in i säkerhetsläget.

I båda fallen bör du ringa din lokala Eurorepar Car Service-verkstad som kan diagnosticera problemet och föreslå en lösning.

Ja. På våra Eurorepar Car Service-verkstäder finns de rätta verktygen och den rätta expertkunskapen för att reparera alla större märken och modeller. Så vilket märke du än kör, står vi redo att hjälpa dig. Hitta din lokala verkstad och kontakta oss.

Trumbromsar har bromsbackar och bromsklossar inne i ett fodral (trumman) med vars hjälp fordonet saktar ner. Bromsklossarna trycks utåt och orsakar friktion. Skivbromsar, å andra sidan, är annorlunda konstruerade. De består av en skiva som sitter monterad på hjulet och den har bromsklossar som pressas mot den på båda sidor. Detta orsakar friktion och bilen saktar ner.

Skivbromsar ger i allmänhet mer bromskraft och de flesta bilar har skivbromsar monterade framtill. En del bilar har fortfarande trumbromsar baktill, där det krävs mindre bromskraft.

Båda bromssystemen fungerar enligt samma princip med friktion som läggs på för att sakta ner fordonet, så båda slits också ut med tiden.

Xenonstrålkastare är en relativt ny produkt i moderna bilar. De ger ett ljus som ligger närmare dagsljus än halogenlampor. Det innebär att de är mycket starkare och håller längre än vanliga lampor.

När xenonstrålkastarna behöver bytas används en speciell typ av glödlampa. De innehåller xenongas och behöver 20 000 volt i startögonblicket (jämfört med 12 volt för en traditionell glödlampa).

Våra mekaniker kan hjälpa dig att byta xenonlamporna.

Det troligaste är att stötdämparna är slitna eller skadade. Om de fungerade korrekt skulle de förhindra överdriven lutning och för mycket gungande. Det är normalt i alla bilar att karossen rullar till en viss grad, men om du har märkt av en förändring i bilens beteende, bör du alltid låta en mekaniker titta närmare på den.

Om inte hela fjädringssystemet är i gott skick finns en risk att bilen blir mindre effektiv och framför allt kan det försämra säkerheten.

icon-gear