Hitta din närmaste verkstad

Dina frågor

Det troligaste är att stötdämparna är slitna eller skadade. Om de fungerade korrekt skulle de förhindra överdriven lutning och för mycket gungande. Det är normalt i alla bilar att karossen rullar till en viss grad, men om du har märkt av en förändring i bilens beteende, bör du alltid låta en mekaniker titta närmare på den.

Om inte hela fjädringssystemet är i gott skick finns en risk att bilen blir mindre effektiv och framför allt kan det försämra säkerheten.

Luftkonditioneringsenheterna i bilar är förvånansvärt komplicerade. Det finns flera olika faktorer som kan orsaka problemet. Våra utbildade mekaniker gör dock regelbundet kontroller av luftkonditioneringssystem och kan snabbt identifiera de flesta problem.

Kom in och prata med oss idag – hitta din lokala verkstad.

En förbesiktning tar i allmänhet 45–60 minuter. På en del Eurorepar Car Service-verkstäder kan du välja att vänta medan bilen kontrolleras. Tala bara om det för oss. Vi gör då vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om hur kontrollen framskrider.

Slitna däck och fel däcktryck har stor påverkan på bränsleförbrukningen. Däcken är utformade för att vara effektiva vid ett exakt däcktryck. Om de inte pumpas tillräckligt, kläms de ihop mot vägbanan, vilket ökar friktionen. Det i sin tur leder till ökad bränsleförbrukning med så mycket som upp till 20 %. Men även för mycket luft kan vara negativt för bränsleförbrukningen. Se till att bilen har rätt däcktryck. Uppgift om vad som är rätt för din bil hittar du i fordonsmanualen eller på en etikett inne i bilen (till exempel på dörrens insida).

Om mönstret på däcken är slitet presterar däcken inte så bra som de skulle kunna. Eftersom väggreppet blir sämre med slitna däck, går det då åt mer energi (och bränsle) när du accelererar.

Hur länge kamremmen håller beror på bilens märke och modell och även på dina körvanor. Alla biltillverkare rekommenderar olika tid och körsträcka för byte av kamremmen. Som en mycket allmän regel kan du räkna med att byta kamremmen senast var femte år. Om du kör mycket kanske kamremmen behöver bytas mellan 10 000 - och 15 000 mil, och det når du kanske tidigare än efter fem år.

Eventuella skador på kamremmen innebär förstås att du måste byta den tidigare.

I bilens servicebok eller i fordonsmanualen hittar ni information om rekommenderat bytesintervall för bilen. Kom in och fråga oss om du är osäker. 

icon-gear