Hitta din närmaste verkstad

Dina frågor

Xenonstrålkastare är en relativt ny produkt i moderna bilar. De ger ett ljus som ligger närmare dagsljus än halogenlampor. Det innebär att de är mycket starkare och håller längre än vanliga lampor.

När xenonstrålkastarna behöver bytas används en speciell typ av glödlampa. De innehåller xenongas och behöver 20 000 volt i startögonblicket (jämfört med 12 volt för en traditionell glödlampa).

Våra mekaniker kan hjälpa dig att byta xenonlamporna.

Det troligaste är att stötdämparna är slitna eller skadade. Om de fungerade korrekt skulle de förhindra överdriven lutning och för mycket gungande. Det är normalt i alla bilar att karossen rullar till en viss grad, men om du har märkt av en förändring i bilens beteende, bör du alltid låta en mekaniker titta närmare på den.

Om inte hela fjädringssystemet är i gott skick finns en risk att bilen blir mindre effektiv och framför allt kan det försämra säkerheten.

Luftkonditioneringsenheterna i bilar är förvånansvärt komplicerade. Det finns flera olika faktorer som kan orsaka problemet. Våra utbildade mekaniker gör dock regelbundet kontroller av luftkonditioneringssystem och kan snabbt identifiera de flesta problem.

Kom in och prata med oss idag – hitta din lokala verkstad.

En förbesiktning tar i allmänhet 45–60 minuter. På en del Eurorepar Car Service-verkstäder kan du välja att vänta medan bilen kontrolleras. Tala bara om det för oss. Vi gör då vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om hur kontrollen framskrider.

Slitna däck och fel däcktryck har stor påverkan på bränsleförbrukningen. Däcken är utformade för att vara effektiva vid ett exakt däcktryck. Om de inte pumpas tillräckligt, kläms de ihop mot vägbanan, vilket ökar friktionen. Det i sin tur leder till ökad bränsleförbrukning med så mycket som upp till 20 %. Men även för mycket luft kan vara negativt för bränsleförbrukningen. Se till att bilen har rätt däcktryck. Uppgift om vad som är rätt för din bil hittar du i fordonsmanualen eller på en etikett inne i bilen (till exempel på dörrens insida).

Om mönstret på däcken är slitet presterar däcken inte så bra som de skulle kunna. Eftersom väggreppet blir sämre med slitna däck, går det då åt mer energi (och bränsle) när du accelererar.

icon-gear